PareX

Parex logo

PareX je platforma za izmenjavo nadomestnih delov kot rešitev problema naraščajočih zalog nadomestnih  delov. Pooblaščeni koncesionar vozil omogoči ostalim pooblaščenim koncesionarjem dostop do seznama svojih nadomestnih delov in hkrati dobi vpogled v sezname ostalih koncesionarjev, ki ponujajo svoje rezervne dele (predvsem mrtve in speče zaloge po promocijski ceni).

Izmenjava delov zmanjšuje kopičenje mrve zaloge, zagotavlja vračanje del naložbe v take nadomestne dele in omogoča dobavo delov po veliko nižji ceni.

PareX se uporablja v več kot 40 državah in za 23 blagovnih znamk proizvajalcev vozil.

PareX deluje kot virtualno skladišče, kjer je na enem mestu zaloga nadomestnih  delov vseh izvajalcev, ki sodelujejo v izmenjavi PareX.

Informacije o razpoložljivih delov in razpoložljivih količin je mogoče vnesti  ročno ali pa pridobiti iz DMS in jo redno avtomatsko osveževati. Do sedaj je večina prodajalcev DMS rešitev razvila avtomatsko povezavo s PareX, nekateri od njih pa zagotavljajo iskanje v PareX -u neposredno iz DMS.

Če želite obogatiti vaše spletne strani z informacijami o razpoložljivosti nadomestnih delov lahko to storite z uporabo Web servisov. Zelo fleksibilen in modularen pristop zagotavlja možnost uporabe informacij in storitev PareX -a na različnih platformah in v sodelovanju z različnimi informacijskimi rešitvami.